Cari Rumah Sewa Anda dengan Hidup.my

| Ahad, 6 Mac 2016 | |
Assalamualaikum


Anda seorang pelajar?
Anda baru mula kerja?
Susah cari rumah sewa?
Sewa mahal?
Masalah housemate/roomate?
Tak selesa?
Jauh?


Laman web rasmi: http://hidup.my/ 



Sekiranya korang ada masalah seperti di atas, website Hidup.my yang baru dilancarkan pada Oktober tahun lepas boleh selesaikan masalah korang. Hidup.my ni ditubuhkan untuk membantu lebih ramai pengguna diluar sana untuk mencari bilik untuk disewa terutama di sekitar Lembah Klang dan juga negeri-negeri lain.
Trend sedia ada untuk mencari bilik sewa adalah kebanyakkannya di laman sosial seperti Facebook atau pun di Mudah.my. Tapi kedua-duanya bukan laman web yang khusus untuk cari bilik atau rumah sewa. So, Hidup.my ni diwujudkan khas untuk kemudahan korang mencari rumah/bilik sewa.

Kenapa mesti Hidup.my?

Hidup.my ni sebenarnya sebuah website yang dah ditambahbaik dengan option yang menarik dan memudahkan kita sebagai pengguna seperti:
1.    Map function
2.    Price range
3.    Find a housemate - contact users

See, korang boleh cari housemate dengan ciri yang korang nak sekiranya rumah atau bilik sewa tu belum penuh dan secara langsung boleh kurangkan beban bulanan korang. Korang jugak boleh pilih kadar harga rumah/bilik sewa mengikut kemampuan korang, bawah rm1000? Bawah rm500? . Untuk info, rm2000 adalah maximum price yang ditawarkan di Hidup.my
Hidup.my juga menawarkan kemudahan untuk tuan rumah untuk mencari ponential tenant (penyewa), so senang la korang dah berbisnes!

·         People looking for a room
·         People looking for a tenant

Mobile-Friendly

Jangan risau, Hidup.my adalah website yang percuma dan korang tak payah pun download sebarang aplikasi untuk akses kerana awal-awal lagi dah mobile friendly, Cuma perlu create satu akaun sahaja untuk korang.
Shikin dah pun buat akaun untuk Hidup.my. Mudah ja,

Masukkan gambar korang yang proper


Isi je maklumat penting korang.

So, bila dah create akaun tu, korang dah boleh search rumah/bilik sewa mengikut harga, tempat (negeri), housemate/roommate pilihan korang yang buat korang selesa. Paling best korang boleh direct contact to owner atau penyewa sedia ada rumah/bilik tersebut melalui website Hidup.my sahaja. 


Taip negeri/tempat dan pilih harga yang korang cari

Contoh, shikin search area Seri Kembangan, Selangor dengan kadar harga maksimum rm500, so price list yang appear rm500 and below.

Contoh, Mutiara Residence. Memang dah siap dengan detail yang korang perlukan kat situ berserta direct message dengan housemate/roomate yang sedia ada.

Details: 1) Who lives here now 2)About the room 3)Property features  4)Ideal tenant
so, tinggal pilih je mana yang korang selesa :)


Boleh pilih korang nak cari bilik/rumah sewa ke atau korang nak cari penyewa. Means, penyewa, orang yang nak cari kawan sebilik/serumah atau pun tuan rumah boleh manfaatkan laman web ni. Mudahnya!


Boleh pilih negeri yang korang nak?Lai lai :D

Disediakan juga list housemate/roommate untuk korang cari berserta dengan gambar lagi.
Utk option find a housemate/roommate, dah complete dengan detail dan korang just direct message je kalau korang berminat.

Buat sesiapa yang ada bilik atau rumah untuk disewakan boleh jugak mendaftar di website ini agar mudah korang menjalankan bisnes dan juga memperoleh penyewa.

Tuan Rumah






submit!

Bagi Shikin, Hidup.my sangat sesuai dan membantu terutama student macam Shikin, bila dah jadi senior atau ketika praktikal di luar kampus, rumah/bilik sewa adalah perkara yang utama perlu dipertimbangkan. Hidup.my juga diwujudkan utk membantu middle and low income group  seperti Eksekutif muda yang baru memulakan kerjaya terutama lokasi kerja di ibu kota. Umum tahu, tahun 2016 dan seterusnya mungkin akan lebih mencabar untuk kita, jadi Hidup.my adalah platform yang sesuai untuk kita memperoleh tempat tinggal dengan kemampuan bajet kita.

So, jom lah jenguk-jenguk website Hidup.my!

Sebarang pertanyaan mengenai Hidup.my : syahmiruhaizat@gmail.com
Nak tempah review artikel/blog : iekinshikin.is@gmail.com


edit
Catatan Terbaru Catatan Lama
Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

Foto saya

21 years old.
Kidal.
Shaklee Independent Distributor.
Love blogging.

AWESOME BLOGGER

GOOGLE+ FOLLOWERS

MY PAGE VIEWS

Search

Blog Archive

Labels

BLOGLIST

Menu Tab





MIOW MIOW

Jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox!

Popular Posts

Follow on Facebook

© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Shikin Shamsudin