Melukis Kurangkan Stress

| Jumaat, 16 Disember 2016
Jam menunjukkan pukul 1.26 pagi. 
Dah kenapa la tetiba mood melukis ni datang time camni. haha. Mungkin disebabkan kuliah akhir fizik moden cancel esok. Tak dapat hilangkan mood rajin. 
Ni hasil lukisan yang tak seberapa je. Ramai lagi expert lagi kat luar tu. 

Selalu suka melukis based on gambar dari google je. Tapi cari gambar yang mudah-mudah je sebab senang nak ikut. 

Selalunya bila dapat lukis sesuatu even gambar kartun kucing, memang hilang kejap stress.

Dan apa yang ikin perasan bila kita melukis kita dapat develop focus skill kita. Sebab bila melukis kita akan fokus pada setiap detail garisan or titik or apa-apa la dekat reference picture so that kita dapat hasil macam gambar asal even tak 100% sama.

 Macam ikin lukis ni ada la kot 60% sama, hahahaha wekkk. 


Ni lukisan mula-mula
Ni dah edit. tambah bagi besar sikit kelopak mata tu,
Dan ini reference picture kat google. Kay tahu lagi cantik. haha

Thanks sudi baca :) :)
edit
Catatan Terbaru Catatan Lama
Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

Foto saya

21 years old.
Kidal.
Shaklee Independent Distributor.
Love blogging.

AWESOME BLOGGER

GOOGLE+ FOLLOWERS

MY PAGE VIEWS

Search

Blog Archive

Labels

BLOGLIST

Menu Tab





MIOW MIOW

Jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox!

Popular Posts

Follow on Facebook

© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Shikin Shamsudin