Sabtu, 29 Ogos 2015

Giveaway 1.0 By ENA


Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum semua !

Salam Sabtu.

Jom klik banner bawah ni untuk join giveaway special by Ena ni 

Tujuan giveaway:

# nak kumpul URL banyak banyak untuk mudah kita semua blogwalking.

 # nak berkenalan dan eratkan silaturrahim di kalangan blogger

# mencari blogger baru sambil meluaskan network blog sesama kita


KLIK BANNER UNTUK JOIN OK !

Spesial giveaway by Ena ni berlangsung dari 28 OGOS - 8 SEPTEMBER 2015

Jom click - click 

Babai !

Jumaat, 28 Ogos 2015

ARTIKEL : Kenapa Shaklee?

Kenapa saya pilih Shaklee?

Hai cepumasnya soalan kat atas tu kan.
Assalamualaikum semua.
…Shaklee…

Image result for shaklee product
Berkemungkinan ramai yang dah tahu & tak mustahil ramai yang belum tahu.
Shaklee sebenarnya dah well-known kat Malaysia hampir 50 tahun.

Dan kenapa saya daftar diri sebagai ahli Shaklee dan pengedar?




#SENTIASA SELAMAT
Shaklee berasaskan bahan semulajadi. Saintis Shaklee mencari diseluruh dunia untuk mendapatkan bahan-bahan sumber bahan semulajadi yang terbaik. Shaklee menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap ramuan botani yang baru untuk logam berat, racun serangga atau beratus-ratus bahan cemar berbahaya yang lain. Shaklee menjalankan lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan dan keselamatan bagi setiap produk.

Antara bahan yang TIADA dalam senarai Shaklee:
·       TIADA Parabens
·       TIADA Triclosan
·       TIADA Phthalates
·       TIADA Natrium Lauryl Sulfat (SLS)
·       TIADA Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
·       TIADA 1,4-dioxane
·       TIADA Propylene Glikol
·       TIADA Sebatian Pembersihan Organik yang meruap (VOC)
·       TIADA Asid Hidroklorik
·       TIADA Ammonia
·       TIADA Natrium Hidroksida
·       TIADA Butil Cellosolve
·       TIADA Formaldehid
·       TIADA Bisphenol A
·       TIADA Petroleum Sulingan
·       TIADA Toluene
·       TIADA Klorin Bleach
·       TIADA MSG
·       TIADA Pewarna
·       TIADA Lemak Trans
·       TIADA Pemanis Tiruan
·       TIADA Tinta Toksik
·       TIADA bahan yang diharamkan


#SENTIASA BERFUNGSI
Keberkesana Shaklee dapat dibuktikan dnegan lebih 100 kertas kerja saintifik, 90 daripadanya diterbitkan dlam jurnal ulasan. Shaklee melabur lebih daripada US$250  juta dalam ujian klinikal,penyelidikan dan pembangunan.Dalam kajian Landmark yang dijalankan dengan kerjasama penyelidik dari Sekolah Kesihatan Awam UC Berkeley yang menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambil supplemen Shaklee mempunyai kesihatan yang ketara lebih baik dari mereka yang mengambil multivitamin tunggal atau tidak mengambil supplemen langsung.


#SENTIASA MESRA ALAM
Shaklee syarikat pertama di dunia yang menjadi Climate NeutralTM yang disahkan benar-benar mengimbangi pelepasan karbon yang menyebabkan impak sifar terhadap alam sekitar.
Antara pencapaian Shaklee:
o   88 juta- Bilangan paun pelepasan gas rumah hijau dihapuskan dengan Get Clean Starter Kit
o   10.2 juta – Bilangan paun sisa pembungkusan dikeluarkan dari tapak pelupusan dengan Get Clean Starter Kit
o   1 juta – Bilangan pokok yang ditanam melalui kempen “ A Million Trees, A Million Dreams” dengan nobel keamanan 2004 Nobel Laureate Dr Wangari Maathai
o   Top 20 – salah satu Top 20 Syarikat Mesra Alam di Amerika Syarikat.



Khamis, 27 Ogos 2015

Tersenyumlah Wahai Hati yang Bersedih !

Selamat Petang semua!

Tetiba sedih :'(



Tepat jam 4.30 petang,
Baru sekejap tadi sahabat Shikin datang, Fatin

.
Dia dah dapat sambung belajar di USM, Penang.
Alhamdulillah rezeki Fatin.


Tetiba rasa sedih bila dah berpecah. Dah lain tempat belajar.

I will pray for our success, friends!

JOM CANTIKKAN KULIT DENGAN ESP SHAKLEE





Masker ESP


Assalamualaikum semua !

Tetiba rasa nak share resepi nak buat masker dengan ESP Shaklee.
Eh ! ESP Shaklee dah ada ke? Kalau belum ada cecepat grab dengan SID terdekat korang or beli kat branch Shaklee terdapat. Nak lagi senang, order kat Shikin je terus sebabnya Shikin pun SID jugak a.k.a Shaklee Independent Distibutor. Haaaa..

Okay, sebenarnya Shikin memang impressed sangat dengan ESP Shaklee ni sebab sifatnya yang multifunction & multitasking ni. Hehe.

Buat korang yang belum tahu apa sebenarnya ESP Shaklee ni. ESP ni sebenarnya makanan tambahan protin yang dah diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi.

ESP ni sebenarnya berasaskan kacang soya yang mengandungi “non-MGO” (non-Gentically Modified Organism) yang diproses pada kadar suhu yang rendah. Lagi satu, setiap 850 g ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang memberikan tenaga segera & bertahan lama,

Okay, tu serba sedikit mengenai ESP.


 Jom tengok resepi masker ESP,
Okay, kat sini ada 3 resepi eksklusif ESP:
1.     Kulit Berminyak
         Bahan-bahan :
·       ESP
·       Sustained release Vit-C
·       Pisang
·       Madu

    Cara:

  • Sediakan 1-2 scoop ESP, satu tablet vitamin C (hancurkan dulu), pisang yang ranum dan satu sudu besar madu.
  •  Gaul di dalam satu bekas.(Kisar untuk kesan yang optimum)
  •  Sapukan ke muka bermula dari dagu dan naik ke atas. Biarkan selama 15 minit sehingga kering.
  •  Bilas dengan air bersih
  •  Pakai pelembap muka.


2.     Kulit Berjerawat
          Bahan-bahan:
·       ESP
·       Sustained Release Vit-C
·       Alfafa Complex
·       Madu
·       Telur
    Cara:

  • Sediakan 1-2 scoop ESP, satu tablet vitamin C (hancurkan dulu), satu tablet alfafa (hancurkan dulu), satu sudu besar madu dan 1 biji telur putih.
  • Gaul di dalam satu bekas.(Kisar untuk kesan yang optimum)
  • Sapukan ke muka bermula dari dagu dan naik ke atas. Biarkan selama 15 minit sehingga kering.
  • Bilas dengan air bersih
  • Pakai pelembap muka.



3.     Cerahkan Kulit
          Bahan-bahan:
·       ESP
·       Sustained Release Vit-C
·       Pisang
·       Ubi Kentang
Cara:

  • Sediakan 1-2 scoop ESP, satu tablet vitamin C (hancurkan dulu), pisang yang sudah ranum dan ubi kentang (lenyekkan)
  • Gaul di dalam satu bekas.(Kisar untuk kesan yang optimum)
  • Sapukan ke muka bermula dari dagu dan naik ke atas. Biarkan selama 15 minit sehingga kering.
  • Bilas dengan air bersih
  • Pakai pelembap muka.

Korang boleh pilih mana yang korang suka dan selesa. Sebab khasiatnya sama cuma berbeza bergantung pada jenis kulit korang. Yang penting kena ada ESP, Vit-C dan Alfafa. Yang lain tu boleh godek kat dapur ye.


Nak order?


Contact Shikin & tinggalkan jejak korang di shoutbox ok :D

Babai !



SHAKLEE PRICES










 Shaklee Prices
NO
DESCRIPTION
SIZE
PRICE
HEALTHY BEAUTY- NUTRIWHITE SKIN CARE
1
Daily Defense Whitening Essence
30 ml
231.00
2
Gentle Action Make-Up Remover
150 ml
95.00
3
Gentle Deep Foaming Cleanser
150 ml
119.00
4
Overnight Renewal Whitening Cream
48 g
225.00
5
Soothing Radiance Whitening Softener
150 ml
138.00
6
Spot Whitening Treatment
10 ml
150.00
7
Ultimate Protection Whitening Lotion
50 ml
200.00
HEALTHY BEAUTY- ENFUSEELE SKIN CARE
1
Balancing Moisturizer
59 ml
83.75
2
Eye treatment
14 ml
52.50
3
Hydrating Cleansing Lotion
177 ml
77.00
4
Hydrating Moisturizer
48 g
97.50
5
Hydrating Toner
177 ml
78.75
6
Purifying Cleansing Gel
177 ml
88.75
7
Purifying Toner
177 ml
78.75
8
Basic System Normal- Dry (2,3,4,5)
0
325.00
9
Basic System  Normal- Oily (1,3,4,5,6)
0
303.75
 HEALTHY BEAUTY- PROSANTE HAIR CARE
1
Lightweight Conditioner
296 ml
66.25
2
Long Lasting Finishing Spray
237 ml
58.75
3
Nourishing Scalp Treatment
59 ml
93.75
4
Purifying Shampoo
237 ml
62.50
5
Replenishing Conditioner
237 ml
67.50
6
Revitalizing Shampoo
296 ml
66.25
7
ProSante Hair Care System (1,3,4,5,6)
0
356.25
HEALTHY BEAUTY-DAILY CARE
1
Herbal Blend Multi Purpose Cream
4 oz
27.50
HEALTHY HOME
1
Basic-H Organic Super Cleaning
16 oz
46.00
2
Dish Wash Concentrate
16 oz
28.00
3
Fresh Laundry Concentrate
5.5 lb
80.00
4
Soft Fabric Concentrate
32 fl
40.00
5
Get Clean Water Filter (3 Pack) Only
0
161.00
6
Get Clean Water Housing Kit Only
0
103.00
7
Get Clean Water Pitcher Only
0
225.00
8
Get Clean Water Starter Pack (5,6,7)
0
460.00
HEALTHY NUTRITION
1
Advanced Joint Health Tablet
60
124.00
2
Alfafa Complex (L)
700
97.50
3
Alfafa Complex (S)
330
53.75
4
B-Complex
120
53.75
5
Carotomax
30
74.00
6
Chewable Vita-C Plus 100mg
90
37.50
7
Collagen Powder
15 Sachet
298.00
8
CoQHealth Plus
30
124.00
9
DTX Complex
90
155.00
10
ESP Soy Protein Isolate Powder
850 g
150.00
11
Garlic Complex
60
47.50
12
GLA Complex
60
91.25
13
Herb Lax
120
52.50
14
Lecithin
180
52.50
15
Meal shakes-French Vanilla
544 g
113.75
16
Nutriferon (Stick)
30 x 1.2 g
181.25
17
OmegaGuard
90
136.00
18
OsteMatrix
120
61.00
19
Peppermint Ginger Plus
90
45.00
20
Performance Orange
539 g
82.50
21
Phytocol-ST
120
197.00
22
Sustained Release Vit-C
180
92.50
23
Vita E Complex
120
149.00
24
Vita Lea Iron Formula
120
88.75
25
Vita-Lea For Children
60
111.00
26
Vivix
150 ml
475.00
27
Zinc Complex
120
33.75
HEALTHY WEIGHT
1
Café Latte – Cinch Shake Mix Canister
15 sv
173.00
2
Chocolate – Cinch Shake Mix Canister
15 sv
173.00
3
Vanilla – Cinch Shake Mix Canister
15 sv
173.00
4
Cinch Tea Mix
28 sticks
131.00


Contact/ Whatapps/ Telegram Shikin di 013-4055519 untuk order & konsultasi percuma.

SID Shaklee : 1184159


Powered by Blogger. Blogger Template by Intikali.org. Supported by Iskael and BlogSpot Design.