Resepi : Coklat Shake

| Sabtu, 5 September 2015 | |
Assalamualaikum,

Hai hai hai

“Adik pandai buat sendiri makanan untuk mama”

Eh, adik mana ni?

Hari ni Shikin rasa nak share cara nak buat Coklat Shake. Actually Shikin refer resipi ni daripada sebuah buku terbitan Grup Buku Karangkraf.

Resipi Coklat Shake ni sangat simple, sampai budak-budak pun boleh buat. Tapi simple-simple pun kita kena ada resepi jugak ok!

Resepi Coklat Shake



Marbellous !






Bahan-bahan 

:60:Aiskrim Coklat




:60:Segelas air coklat


:60:Krim putar


:60:coklat urai

Cara-cara


:60:Kisar aiskrim coklat bersama air coklat sehingga sebati.

:60:Kemudian hias dengan krim putar dan coklat urai

:60:Sedia untuk diminum

Simple kan?
          Boleh ajarkan pada anak-anak jugak.



blogger-emoticon.blogspot.comTIPSblogger-emoticon.blogspot.com

Sebelum tu, ada sedikit tips untuk penyimpanan krim putar sebab krim putar ni mudah rosak. 

emoticon58Selepas buka kotak krim putar tu hendaklah diisi di dalam bekas bertutup dan disimpan di dalam peti sejuk.

emoticon58Krim putar ni biasanya boleh bertahan selama 3-4 hari.

emoticon58 Jadi seeloknya untuk tahan lama, eloklah krim putar dipukul terlebih dahulu sebelum dibungkuskan dengan plastik dan disimpan dalam bekas tertutup sebelum di simpan di dalam peti ais.



Selamat mencuba!
edit
Catatan Terbaru Catatan Lama
Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

Foto saya

21 years old.
Kidal.
Shaklee Independent Distributor.
Love blogging.

AWESOME BLOGGER

GOOGLE+ FOLLOWERS

MY PAGE VIEWS

Search

Blog Archive

Labels

BLOGLIST

Menu Tab





MIOW MIOW

Jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox!

Popular Posts

Follow on Facebook

© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Shikin Shamsudin