Resepi : Coklat Shake
|
Sabtu, 5 September 2015
|
Resepi
|
Assalamualaikum,
Hai
hai hai
“Adik
pandai buat sendiri makanan untuk mama”
Eh,
adik mana ni?
Hari
ni Shikin rasa nak share cara nak buat Coklat Shake. Actually Shikin refer
resipi ni daripada sebuah buku terbitan Grup Buku Karangkraf.
Resipi
Coklat Shake ni sangat simple, sampai budak-budak pun boleh buat. Tapi
simple-simple pun kita kena ada resepi jugak ok!
Resepi
Coklat Shake
Marbellous ! |
Bahan-bahan
Aiskrim Coklat |
Segelas air coklat |
Krim putar |
coklat urai |
Cara-cara
Kisar
aiskrim coklat bersama air coklat sehingga sebati.
Kemudian
hias dengan krim putar dan coklat urai
Sedia
untuk diminum
Simple
kan?
Boleh ajarkan pada anak-anak jugak.
TIPS
Sebelum
tu, ada sedikit tips untuk penyimpanan krim putar sebab krim putar ni mudah
rosak.
Selepas buka kotak krim putar tu hendaklah diisi di dalam bekas bertutup dan disimpan di dalam peti sejuk.
Selepas buka kotak krim putar tu hendaklah diisi di dalam bekas bertutup dan disimpan di dalam peti sejuk.
Krim
putar ni biasanya boleh bertahan selama 3-4 hari.
Jadi seeloknya untuk tahan lama, eloklah krim putar dipukul terlebih dahulu sebelum dibungkuskan dengan plastik dan disimpan dalam bekas tertutup sebelum di simpan di dalam peti ais.
Jadi seeloknya untuk tahan lama, eloklah krim putar dipukul terlebih dahulu sebelum dibungkuskan dengan plastik dan disimpan dalam bekas tertutup sebelum di simpan di dalam peti ais.
Selamat
mencuba!
edit
Tiada ulasan:
Catat Ulasan