Addiction? LOL

| Ahad, 6 September 2015 | |
Is it us, people?


Assalamualaikum,
Hari ni bukak twitter. Scroll punya scroll, tetiba found satu post bergambar yang sangat menyentuh. I was like “why so true why so real huh?”

Sivik.

Nilai moral.

Kita sedar tak kekadang nilai moral and sensitiviti masyarakat kita nowadays dah makin worse. Bukan semua la but segelintir.

“Kerana nila setitik rosak susu sebelanga”

Haha, time sekolah selalu sangat guna peribahasa ni.

People keep update semua benda semua isu. Kebanyakan orang tahu info & berita cepat sangat hari ni. Yela, maklumat di hujung jari je kan. Klik sini klik sana dah dapat info.Cukup sekadar silent reader kat grup whatapps kita dah dapat tau berita luar. No need tengok berita kan.

Kalau tengok dari gambar twitter ni, segelintir masyarakat sekarang lebih pentingkan update akaun media sosial dorang berbanding nak tolong settle sesuatu isu. Sapa cepat update sapa cepat sampai berita will be hero.

Tau kah hero sebenarnya seperti apa?

Bukan sekadar hero di alam maya tetapi hero juga di alam realiti.
Moral dari sini, boleh nak update boleh nak cepat sebar berita tapi kita kena tahu which should be our priority. What should be handled first

Tak dinafikan, gadget punca kita jadi anti-sosial. But cuba untuk minima kan addiction kita tu kan. Ni sampai 24 jam online sampai tak peka dengan isu depan mata sebab sibuk nak update.

Tapi tidak semua masyarakat kita camtu. SEGELINTIR sahaja. Masih ada yang bersifat prihatin, simpati, empati dan tahu membezakan.


Selamat Malam.


edit
Catatan Terbaru Catatan Lama
Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

Foto saya

21 years old.
Kidal.
Shaklee Independent Distributor.
Love blogging.

AWESOME BLOGGER

GOOGLE+ FOLLOWERS

MY PAGE VIEWS

Search

Blog Archive

Labels

BLOGLIST

Menu Tab





MIOW MIOW

Jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox!

Popular Posts

Follow on Facebook

© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Shikin Shamsudin