ARTIKEL : Kenapa Shaklee?

| Jumaat, 28 Ogos 2015 | |
Kenapa saya pilih Shaklee?

Hai cepumasnya soalan kat atas tu kan.
Assalamualaikum semua.
…Shaklee…

Image result for shaklee product
Berkemungkinan ramai yang dah tahu & tak mustahil ramai yang belum tahu.
Shaklee sebenarnya dah well-known kat Malaysia hampir 50 tahun.

Dan kenapa saya daftar diri sebagai ahli Shaklee dan pengedar?




#SENTIASA SELAMAT
Shaklee berasaskan bahan semulajadi. Saintis Shaklee mencari diseluruh dunia untuk mendapatkan bahan-bahan sumber bahan semulajadi yang terbaik. Shaklee menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap ramuan botani yang baru untuk logam berat, racun serangga atau beratus-ratus bahan cemar berbahaya yang lain. Shaklee menjalankan lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan dan keselamatan bagi setiap produk.

Antara bahan yang TIADA dalam senarai Shaklee:
·       TIADA Parabens
·       TIADA Triclosan
·       TIADA Phthalates
·       TIADA Natrium Lauryl Sulfat (SLS)
·       TIADA Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
·       TIADA 1,4-dioxane
·       TIADA Propylene Glikol
·       TIADA Sebatian Pembersihan Organik yang meruap (VOC)
·       TIADA Asid Hidroklorik
·       TIADA Ammonia
·       TIADA Natrium Hidroksida
·       TIADA Butil Cellosolve
·       TIADA Formaldehid
·       TIADA Bisphenol A
·       TIADA Petroleum Sulingan
·       TIADA Toluene
·       TIADA Klorin Bleach
·       TIADA MSG
·       TIADA Pewarna
·       TIADA Lemak Trans
·       TIADA Pemanis Tiruan
·       TIADA Tinta Toksik
·       TIADA bahan yang diharamkan


#SENTIASA BERFUNGSI
Keberkesana Shaklee dapat dibuktikan dnegan lebih 100 kertas kerja saintifik, 90 daripadanya diterbitkan dlam jurnal ulasan. Shaklee melabur lebih daripada US$250  juta dalam ujian klinikal,penyelidikan dan pembangunan.Dalam kajian Landmark yang dijalankan dengan kerjasama penyelidik dari Sekolah Kesihatan Awam UC Berkeley yang menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambil supplemen Shaklee mempunyai kesihatan yang ketara lebih baik dari mereka yang mengambil multivitamin tunggal atau tidak mengambil supplemen langsung.


#SENTIASA MESRA ALAM
Shaklee syarikat pertama di dunia yang menjadi Climate NeutralTM yang disahkan benar-benar mengimbangi pelepasan karbon yang menyebabkan impak sifar terhadap alam sekitar.
Antara pencapaian Shaklee:
o   88 juta- Bilangan paun pelepasan gas rumah hijau dihapuskan dengan Get Clean Starter Kit
o   10.2 juta – Bilangan paun sisa pembungkusan dikeluarkan dari tapak pelupusan dengan Get Clean Starter Kit
o   1 juta – Bilangan pokok yang ditanam melalui kempen “ A Million Trees, A Million Dreams” dengan nobel keamanan 2004 Nobel Laureate Dr Wangari Maathai
o   Top 20 – salah satu Top 20 Syarikat Mesra Alam di Amerika Syarikat.



edit
Catatan Terbaru Catatan Lama
Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

Foto saya

21 years old.
Kidal.
Shaklee Independent Distributor.
Love blogging.

AWESOME BLOGGER

GOOGLE+ FOLLOWERS

MY PAGE VIEWS

Search

Blog Archive

Labels

BLOGLIST

Menu Tab





MIOW MIOW

Jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox!

Popular Posts

Follow on Facebook

© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Shikin Shamsudin