JOM CANTIKKAN KULIT DENGAN ESP SHAKLEE

| Khamis, 27 Ogos 2015 | |




Masker ESP


Assalamualaikum semua !

Tetiba rasa nak share resepi nak buat masker dengan ESP Shaklee.
Eh ! ESP Shaklee dah ada ke? Kalau belum ada cecepat grab dengan SID terdekat korang or beli kat branch Shaklee terdapat. Nak lagi senang, order kat Shikin je terus sebabnya Shikin pun SID jugak a.k.a Shaklee Independent Distibutor. Haaaa..

Okay, sebenarnya Shikin memang impressed sangat dengan ESP Shaklee ni sebab sifatnya yang multifunction & multitasking ni. Hehe.

Buat korang yang belum tahu apa sebenarnya ESP Shaklee ni. ESP ni sebenarnya makanan tambahan protin yang dah diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi.

ESP ni sebenarnya berasaskan kacang soya yang mengandungi “non-MGO” (non-Gentically Modified Organism) yang diproses pada kadar suhu yang rendah. Lagi satu, setiap 850 g ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang memberikan tenaga segera & bertahan lama,

Okay, tu serba sedikit mengenai ESP.


 Jom tengok resepi masker ESP,
Okay, kat sini ada 3 resepi eksklusif ESP:
1.     Kulit Berminyak
         Bahan-bahan :
·       ESP
·       Sustained release Vit-C
·       Pisang
·       Madu

    Cara:

  • Sediakan 1-2 scoop ESP, satu tablet vitamin C (hancurkan dulu), pisang yang ranum dan satu sudu besar madu.
  •  Gaul di dalam satu bekas.(Kisar untuk kesan yang optimum)
  •  Sapukan ke muka bermula dari dagu dan naik ke atas. Biarkan selama 15 minit sehingga kering.
  •  Bilas dengan air bersih
  •  Pakai pelembap muka.


2.     Kulit Berjerawat
          Bahan-bahan:
·       ESP
·       Sustained Release Vit-C
·       Alfafa Complex
·       Madu
·       Telur
    Cara:

  • Sediakan 1-2 scoop ESP, satu tablet vitamin C (hancurkan dulu), satu tablet alfafa (hancurkan dulu), satu sudu besar madu dan 1 biji telur putih.
  • Gaul di dalam satu bekas.(Kisar untuk kesan yang optimum)
  • Sapukan ke muka bermula dari dagu dan naik ke atas. Biarkan selama 15 minit sehingga kering.
  • Bilas dengan air bersih
  • Pakai pelembap muka.



3.     Cerahkan Kulit
          Bahan-bahan:
·       ESP
·       Sustained Release Vit-C
·       Pisang
·       Ubi Kentang
Cara:

  • Sediakan 1-2 scoop ESP, satu tablet vitamin C (hancurkan dulu), pisang yang sudah ranum dan ubi kentang (lenyekkan)
  • Gaul di dalam satu bekas.(Kisar untuk kesan yang optimum)
  • Sapukan ke muka bermula dari dagu dan naik ke atas. Biarkan selama 15 minit sehingga kering.
  • Bilas dengan air bersih
  • Pakai pelembap muka.

Korang boleh pilih mana yang korang suka dan selesa. Sebab khasiatnya sama cuma berbeza bergantung pada jenis kulit korang. Yang penting kena ada ESP, Vit-C dan Alfafa. Yang lain tu boleh godek kat dapur ye.


Nak order?


Contact Shikin & tinggalkan jejak korang di shoutbox ok :D

Babai !



edit
Catatan Terbaru Catatan Lama
Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

Foto saya

21 years old.
Kidal.
Shaklee Independent Distributor.
Love blogging.

AWESOME BLOGGER

GOOGLE+ FOLLOWERS

MY PAGE VIEWS

Search

Blog Archive

Labels

BLOGLIST

Menu Tab





MIOW MIOW

Jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox!

Popular Posts

Follow on Facebook

© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Shikin Shamsudin