CORNFLAKES FIRST TRIAL

| Sabtu, 19 September 2015 | |
Assalamualaikum


Hari ni nak update semalam punya keja.

Semalam Shikin buat cornflakes for the first time. Haha. Malu-malu. Buat jugak sebab ada somebody special ni request.

 Lama dah tak bekerja ngan oven ni. Start habis sekolah dah tak buat lagi dah baking-baking ni.


Ok. Jom tengok step nak buat cornflakes madu, simple2 je ni.


Cornflakes Madu




Bahan-bahan:



1/4 mentega
1/4 madu
Cornflakes (nestle)
Sprinkles/gula manik
Papercup




Steps:


1. Masukkan mentega & madu dalam periuk, panaskan dengan api yg kecil.




2. Lepas tu tunggu mentega & madu tu cair.




3. Sementara tu masukkan cornflakes dalam mangkuk.




4. Bila mentega dah cair, tunggu sejuk sikit pastu terus gaul dengan cornflakes sehingga sebati.


5. Susun paper cup dalam bekas.



 6. masukkan cornflakes yg dah digaul sebati kedalam paper cup tu.


7. Taburkan sprinkles atau gula manik di atas cornflakes tu.



8. Bakar dalam oven pada suhu 120-130 darjah celcius selama 8-10minit atau pun just sejukkan dalam peti ais je.

9. Siap!


Ce komen korang buat cornflakes camna?
Mana tau lagi sedapppp

Thank for reading this entry!
edit
Catatan Terbaru Catatan Lama
Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

Foto saya

21 years old.
Kidal.
Shaklee Independent Distributor.
Love blogging.

AWESOME BLOGGER

GOOGLE+ FOLLOWERS

MY PAGE VIEWS

Search

Blog Archive

Labels

BLOGLIST

Menu Tab





MIOW MIOW

Jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox!

Popular Posts

Follow on Facebook

© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Shikin Shamsudin