Cara Download Video Dari Facebook

| Khamis, 17 September 2015 | |
Assalamualaikum,

Update blog kali kedua untuk hari ni. saja nak buat tutorial untuk download video dari facebook.

Actually dah ramai yg tahu nak download tapi saja nak share just note for myself.

Hehe..

Sebabnya tadi Shikin nak download video Kucing BSN ni. Sangat kiut gebus dan menyampah pulak tengok miow ni nyanyi sampai boleh tergelak sorang-sorang. Ni ha link nya, kalau korang nak tengok KLIK SINI ok



1. Pergi dekat video yang korang nak download tu.





2. Right click and get video URL.





3. Copy URL dan paste dekat new tab dan click go ataupun terus click go to https:// tu lagi senang.




4. Page tu akan jadi camni. Pastu tukar www. kepada m.




5. Press enter.



6. Lepas tu click play video tu then right click & save video as





7. Click save dan siap!





Happy Downloading ya!

Bye!
edit
Catatan Terbaru Catatan Lama
Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

Foto saya

21 years old.
Kidal.
Shaklee Independent Distributor.
Love blogging.

AWESOME BLOGGER

GOOGLE+ FOLLOWERS

MY PAGE VIEWS

Search

Blog Archive

Labels

BLOGLIST

Menu Tab





MIOW MIOW

Jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox!

Popular Posts

Follow on Facebook

© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Shikin Shamsudin