Genting Highland Trips

| Selasa, 25 Ogos 2015 | |
Assalamualaikum bloggers semua & pembaca budiman.


Shaklee dah makan belum. Of course la dah kan 
Terbaik ah.



Hari ni customer pun tak ramai, belek-belek galeri fon. Rasa nak share experience dekat Genting Highlands 4 hari lepas ( 20/8 & 21/8 lepas)

Memang ni first time berpeluang jejak kaki ke sana. Pergi & balik di sponsor oleh bos.
Kitorang bertolak pukul 6 petang camtu dari Selama. Pukul 10.15 camtu kami selamat sampai di Genting. Setelah penat mendaki bukit yg curam. *daki via van lee
Series time pegi tu boleh pulak terlupa bawak sweater. Memang sejuk ya amatt. Rasa hilang pipi sekejap.

Sampai kat sana terus naik cable car. Ada jugak sesetengah visitor yg naik terus dengan kenderaan.

Sama macam dekat Langkawi


Kami berempat




Dah naik cable car dalam 15 minit, pastu sampai la hotel. Resort world hotel yg juga di sponsor oleh bos. Kiki. 

Muka yg mengantuk asalnya. Kiki





Dah check in, letak barang terus kami keluar cari makan dekat First world.

18 degree celcius + angin yg memang sejuk ya amat. Best !



Kat belakang tu ada karaoke




Lovely lightning :D




Budak-budak suka la naik ni. Nak bawak anak buah jauh T T



Ganasss ennn. hihi


Unfortunately, kebanyakan permainan under-construction, so tak banyak la tempat utk main, kami decide utk jenjalan je malam tu. Makan mcd dan berehat.





Keesokan pagi, kitorang bersiap dalam pukul 9.30 pagi ke First World Plaza utk breakfast, main bowling, shopping & main Snow World❄

Lovely scenery. First World Plaza 



Game bowling (it was my first time play blowling, uwaaaa)
Tengok markah Shikin eh. Hehe




Fefeeling sakura. Dua tiga kali intake gambar ni



Green purple green purple





Tiket Snow World rm30 seorang. Affordable gais !




Heeee




Dan petang tu kami packing utk balik dan check out. Sebelum balik kami singgah ke Strawberry Farm. Tiket masuk Strawberry Farm rm8 seorang & harga satu paket strawberry rm15.


Serius banyak sangat bunga, sampai konfius nak ambik gambar. Kikiki







Nak satu cemni kat rumah boleh? Nice :)





Macam rumah burung merpati kan? Hiii




What i can say, Genting is the best place to short vacation. Wuuuhuuuu !


Babai!
edit
Catatan Terbaru Catatan Lama
Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

Foto saya

21 years old.
Kidal.
Shaklee Independent Distributor.
Love blogging.

AWESOME BLOGGER

GOOGLE+ FOLLOWERS

MY PAGE VIEWS

Search

Blog Archive

Labels

BLOGLIST

Menu Tab





MIOW MIOW

Jangan lupa tinggalkan jejak korang di shoutbox!

Popular Posts

Follow on Facebook

© Design 1/2 a px. · 2015 · Pattern Template by Simzu · © Content Shikin Shamsudin